Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Veberöds AIF/Blentarps BK (9m)
7 - 4
Munka Ljungby IF/Västra Karups IF
Veberöds AIF/Blentarps BK (9m)7 - 4Munka Ljungby IF/Västra Karups IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 juni, 13:00
Plats:Nya IP
Tävling:
Matchnummer: 130991035
Samling:09:45, Munka IP
Aktivitetsinfo: Gemensam Buss för spelare och föräldrar som avgår från Munka IP klockan 10.00

Kostnaden är ca 150 kronor per spelare och 50 kr för övriga supportrar som swishas till Ulrika på telefon 070-843 12 47

Ta med lunch som äts på bussen innan match och ett mellanmål som äts på bussen efter matchen.

Vi beräknas vara hemma ca 17.00

M.A.E
Trupp:#2 Bonnie Eriksson
#4 Moa Jensen
#5 Molly Powell
#6 Elin Dahlberg Viebke
#7 Sara Berg
#8 Ronja Landin
#9 Michelle Revtorp
#11 Clara Henriksson
#12 Alma Åkeborg
#18 Vilma Nyholm
#21 Kanlayakorn Paniram
#99 Kajsa Åkesson
Referat Veberöd/Blentarp 2018-06-02
2018-06-03 20:41
Otroligt varmt väder, vindstilla, lång resa och tufft motstånd var på menyn denna lördag nere i Blentarp.
Vi visste innan matchen att den skulle vara tuff. Vi och motståndarna har vunnit med i stort sett identiska siffror mot övriga lag - det skulle bli jämt!

Matchen börjar och vi är inte riktigt redo för deras höga press - både 1-0 och 2-0 kommer efter 8 minuter. Uppförsbacke!

Vi äter oss sedan in i matchen och Kajsa inser snabbt att planen är kort - hon kan slå utsparkarna till motståndarnas mål! Detta visade sig vara en givande strategi och både 2-1 och 2-2 kommer på detta vis efter Alma petat in bollen bredvid målvakten. Matchen står sedan och väger med ganska ryckigt spel från båda håll. Kort plan och varmt väder satte sina spår och inget riktigt spel fanns att snacka om. Siffrorna började likna innebandy också: 3-2, 3-3, 4-3. Jämnt!

Vi går alltså till paus med 4-3 underläge efter Alma återigen tryckt in en boll. I pausen pratar vi om att spela för varandra och kämpa 100%. 

Andra halvlek börjar med en (varm) kalldusch och vi får snabbt både 5-3 och 6-3 mot oss. Två avbytare blev för lite i värmen och vi ser väldigt trötta ut (inte så konstigt). Efter en dricka-paus efter 25 minuter där vi lyfter vikten att spela som ett lag går vi in och kör sista 20. Dessa minuter kämpar vi verkligen hårt! Matchen slutar 7-4, efter Moa tryckt in en sista frispark i mål. Men matchen kändes jämnare än så! Det är i stort sett bara 15 minuter där vi inte orkar som avgör matchen!

Vi lämnar matchen något besvikna på resultatet, men inser att under andra förhållanden hade matchbilden troligen varit mycket annorlunda! Vi tar även med oss hur viktigt det är att dricka mycket i värmen, att ha flera avbytare och kämpaglöden sista 20 minuterna! Detta var första mötet i seriespel på ungefär ett år där vi inser vikten av att spela med ett tillslag - annars tar motståndaren bollen!

Vi tackar Veberöd/Blentarp för en trevlig match, hälsar dem lycka till fortsatt i serien samt hoppas på återseende (kanske en träningsmatch i Munka i sommar?).

Nu laddar vi batterierna och blickar fram mot en lång vecka med de sista 2 matcherna; på onsdag mot Stattena och söndag mot Trelleborg.

Bra kämpat tjejer, vi ses på träningen imorgon!

Elias

<< Tillbaka