Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Munka Ljungby IF/Västra Karups IF
0 - 4
FC Hessleholm 1
Munka Ljungby IF/Västra Karups IF0 - 4FC Hessleholm 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 05 oktober, 19:00
Plats:Munka IP B-plan
Tävling:
Matchnummer: 130993024
Samling:17:45
Aktivitetsinfo: Sista seriematchen hemma more FC Hessleholm.

Samling 17.45
Trupp:#2 Bonnie Eriksson
#3 Kajsa Bergsten
#4 Moa Jensen
#5 Molly Powell
#6 Elin Dahlberg Viebke
#7 Sara Berg
#9 Michelle Revtorp
#10 felicia Eriksson
#11 Clara Henriksson
#12 Alma Åkeborg
#14 Saga Persson
#15 Malva Olsen
#17 Emilia Engdahl
#18 Vilma Nyholm
#19 Doris Rörström
#99 Kajsa Åkesson
Referat FC Hessleholm 2018-10-05
2018-10-14 01:57
Serieavslutning och en tuff sista match mot FC Hessleholm.
Vi visste att matchen skulle bli tuff - men snacket innan matchen är ändå positivt och spelarna känns taggade. Vi pratar om att tro på oss själva, på att spela vår fotboll och att vi ska gå ut och kämpa till sista sekunden.

Matchen börjar och vi spelar riktigt bra. Första 25,35 minuterna är matchen jämn med riktigt bra spel från båda lagen. Vi spelar runt bollen, kommunicerar och rör oss när vi inte har bollen. I försvaret är vi följsamma och tvingar motståndarna till trånga utrymmen. Inget av lagen har några direkta jättechanser första 30 - men vi känns närmst med ett par bra hörnor. Första målet gör dock bortalaget efter runt 35 och det känns lite orättvist då vi hade en bra period just då. 

Men vi är direkt igång igen - vi är här för att spela idag! Bortalaget är riktigt bra och vi hinner inte riktigt med i överflyttningarna, detta blir vår största svaghet idag. Annars är matchen är fortsatt jämn då vi gör ett riktigt bra arbete defensivt. 
Offensivt har vi det lite svårare då de också har 2 riktigt starka mittbackar.
Halvleken slutar 0-2 efter utökad ledning i halvlekens sista minut lite oturligt.

I paus pratar vi om att forsätta spela som vi gör och vara tålmodiga. Vi anser att vi släppt in två onödiga mål som vi egentligen borde haft koll på. 1-1 i Paus hade inte känts helt orättvist.

Andra halvlek börjar på jobbigast möjliga sätt med 0-3 efter bara några minuter. Bortalaget har en bra period och vi känns pressade. Mot slutet av halvleken och 0-4 är motståndarna lite mindre motiverade och vi spelar upp oss.
Sista 15 ligger vi på extra mycket och har tre riktigt bra möjligheter för både Molly och framförallt Alma/Doris att göra mål.

Matchen slutar 0-4, och vi är nöjda med insatsen överlag - spelmässigt gör vi en bra match.

Tankarna efteråt är att vi gör en bra match mot ett bättre lag. Vi släpper in 4 mål vi kanske skulle haft koll på och förvaltade inte våra chanser kanske. 1-3 eller 1-2 hade kanske varit mer rättvist.
Men oavsett är jag som tränare enormt nöjd med spelet - detta är troligen det bästa laget vi mött i år och vi spelar ändå runt bollen och stressar inte bort den direkt vid återerövning.

Vilket steg ni tagit sedan i somras tjejer! Jämför vi spelet i första och sista matchen för höstsäsongen är det som natt och dag!

Riktigt bra kämpat från samtliga - de senaste matcherna har vi spelat enormt bra!

Var stolta över vad ni åstadkommit i år; nytt spelsystem, ny spelidé och nya spelare sedan i somras. Nu känns det som att allt faller på plats!

Tack för en grym höstsäsong!

Elias

<< Tillbaka