Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till A-Laget
Tränare:

Stefan Nilsson

070-270 57 07
stefannilsson99@hotmail.com


Roger Rydenfält


070-440 04 05
rr@gpa.se

Vi tränar på Munka-Ljungby IP
Tisdagar 18.30-20.00
Torsdagar 18.30-20.00
För mer info kolla kalender.
Ny förlust i avslutande kvalmatchen.
2017-10-15 11:31
Den avslutande kvalmatchen på Borstahusens konstgräsplan slutade med samma resultat som första matchen, det vill säga förlust med 0 - 2. Det skall med en gång sägas att vi verkligen gick för det och gav allt, men att vi för dagen mötte en motståndare med bättre kvalitét än vid första mötet. Vi fick absolut inte ett lillefinger gratis utan fick jobba för varje kvadratmeter på plan. Sammantaget tycker jag vi har ett fantastiskt bra försvarsspel och tack vare detta lever vi kvar i matchen länge. 

Skall man försöka sig på att sammanfatta båda matcherna ihop (något som är nästan omöjligt, men intressant för en nörd som undertecknad) så slår det mig att vi skulle kunna ha avgjort det hela redan på hemmaplan. Hur tusan kommer jag fram till detta nu?

Jo - hade vi inte fått den straff emot oss där Borstahusen tog ledningen med 1 - 0 (och som inte borde varit straff) och sedan ser matchen som helhet som kunde vi vunnet med låt oss säga 3 - 0 eller 4 - 1. Detta hade inte varit orättvist sett till chanserna och hade vi varit lika skarpa som i våras så hade det nog legat närmare än 0 - 2. Med vårt starka försvar i tanke och Hannes i målet så hade vi aldrig släppt något sådant på bortaplan. 

Men ibland är det inte nyttigt för en att tänka så djupt så jag släpper detta och övergår till händelserna i gårdagens match.

6:e minuten, Joel Uhrberg slår fin crossboll till Ölme som avancerat fram centralt och skjuter perfekt på volley men får halvfart på bollen och målvakten tar enkelt.
28:e minuten, Borstahusen bra chans efter inspel från höger men avslutet i bra läge går över mål.
41:a minuten, Borstahusen skott över mål från långt avstånd.
42:a minuten, Borstahusen är farligt framme igen men Hannes är bra med på noterna.
45:e minuten, lång fin crossboll mot Adam Jivegård som blir aningen brant och Adam får svårt att kontrollera den i medvinden.

PAUS

Andra halvlek startar tufft från Borstahusens sida och man införskaffar ett par gula kort i en match som varit tuff och hård men med schyssta tag från båda lagen och med en domartrio som gjort ett bra arbete. 
53:e minuten, avgörande sekvens i matchen när Johannes Lindgren får tag i bollen i straffområdet och avslutar snabbt med vänstran. Målvakten slänger sig och parerar men returen kommer Adam Jivegård farande på och skall sätta bollen i mål när målvakten är snabb i förflyttningen och kan parera på nytt. Det här var en jätteräddning av målvakten.
64:e minuten, Joel Uhrberg får kika på det gula kortet.
1 - 0, 66:e minuten, vi går bort oss i högerförsvaret och Borstahusen kommer flygande framåt. Inspel centralt och ett avslut som Hannes inte har skuggan av chans att rädda.
72:a minuten, Johannes Lindgren spelar Alexander Christensson nära bortamålet men det blir för många försvarande fötter emellan.
82:a, Borstahusen skjuter hårt skott mot bortre krysset som Hannes Burén gör matchens vassaste räddning på.
2 - 0, 85:e minuten, vi har satsat nästan allt framåt och det är fullt med röda spelare i vårt straffområde när deras forward på egen hand kan sätta den definitiva spiken i vår kista.

SLUT
Truppen till morgondagens kvalretur.
2017-10-13 15:47
Truppen till morgondagens emotsedda kvalretur i Borstahusen samlas på Munka Ljungby IP klockan 11:30 för att inta lite extra energi som förhoppningsvis skall räcka till seger med 2 mål.

Följande trupp gäller för detta kvaldrama :

Hannes Burén
Hampus Svensson

Adam Jivegård
Alexander Christensson
Alexander Bjerborn
Algot Jensen
Axel Holmqvist
Behar Popova
Benjamin Malm
Elias Magnusson
Eric Rydenfält
Faton Rujcovcani
Jacob Brogstam
Joel Uhrberg
Johan Ölmedahl
Johannes Lindgren0 - 2 förlust i första kvalmatchen.
2017-10-08 09:51

Första kvalmatchen mot Borstahusen ställde vi upp med följande trupp:

Hampus Svensson

Axel Holmqvist - Joel Uhrberg - Eric Rydenfält - Elias Magnusson

Faton Rujcovcani - Alexander Bjerborn 

Joel Skog

Simon Nilsson - Behar Popova - Adam Jivegård

Ersättare: Johan Ölmedahl, Enis Hasanovic, Alexander Christensson, Algot Jensen, Benjamin Malm.


8:e minuten, Joel Skog frispelar Adam Jivegård till vänster. Målvakten kommer ut tätt på Adam som lirkar bollen till vänster om målvakten och bollen rullar långsamt och frustrerande strax utanför den vänstra målstolpen.

19:e minuten, Borstahusen i friläge till höger och Hampus Svensson räddar utmärkt till hörna.

Hörnan nickas undan av Eric Rydenfält till ny hörna som dock blir resultatlös.

30:e minuten, Borstahusen återigen till höger och jätteläge efter inspel men avslutet går förbi målet.

37:e minuten, Borstahusen igenom och forward kommer ren med Hampus som kommer ut bra och täcker, men det blir straff av det hela och vi är grymt förvånade eftersom forwarden spelade bollen på Hampus och sedan föll över honom. Vi är fortfarande i lite chockstämning när dom kan göra 0 – 1 på straffen som också innebar ett gult kort för Hampus. Enligt oss borde det inte resulterat i något domslut överhuvudtaget.

 

PAUS

 

55:e minuten, och vårt första jätteläge kommer när Simon bryter igenom och spelar Alexander Christensson som gör en jättefin grej och spelar till Behar Popova som blir sopren från 5 meter men lyckas få bollen över målet.

 

56:e minuten, Axel igenom på kanten men en sen brytning räddar Borstahusen.

58:e minuten, hörna till oss efter attack från Adam Jivergård.

62:a minuten, Behar ren igen i straffområdet men är inte tillräckligt snabb för att få till avslutet.

67:e minuten, Behar Popova frispelar Simon Nilsson som stressar iväg ett tidigt avslut där han kunde avancerat minst 5 meter till. Avslutet går utanför stolpen. Nu kändes det jobbigt då vi hade varit fria 3 gånger rakt mot mål utan att lyckas få till det.

70:e minuten, Adam fixar på nytt fram en hörna som han slår själv mot Joel Uhrberg som är nära vid första stolpen men blir avblåst i kamp med målvakten.

73:e minuten, 0 – 2.  Elias Magnusson missar ett hemåtspel från sin ytterbacksposition och bjuder Borstahusen på ett friläge som dom utnyttjar.

Där kunde man tro att vi skulle deppa ihop, men tugget kom igång igen och vi pumpade på.

80:e minuten, Joel Skog och Simon Nilsson sågar sig igenom försvaret och Joel läggs ner med straff som följd. 

Behar har just blivit utbytt, men vi skickar in honom igen för att lägga straffen. Han har satt 6 stycken längs gräset denna säsong och endast missat en då han sköt högt och den gick över mål. Vi började så smått räkna in 1 - 2, vilket hade varit ett betydligt bättre resultat att åka till Borstahusen med. Ack vad vi bedrog oss. Behar siktar högt och naturligtvis går bollen över ribban med marginal.

Vi fortsätter att jobba in i det sista, men får ingen utdelning.


Rättvist? Absolut inte! 

Vi stod upp på ett härligt sätt och det var verkligen en kvalmatch med extra allt.

Nu får vi försöka ladda för nästa lördag och Borstahusen borta på konstgräs.

Överbetyg till hela Munkatruppen med ett extra plus till backlinjen och Hampus Svensson i holken. Matchens bästa hemmaspelare var utan tvekan vår mittback Eric Rydenfält.

Kvalmatch mot Borstahusen hemma lördag 14:00
2017-10-06 16:32
Då var det dags för avslutningen på säsongen 2017 och precis som 2016 så kommer säsongen att avslutas med två stycken kvalmatcher, med en div 5 plats i potten. Vår motståndare är säkert ganska starka, varför det krävs två toppmatcher från vår sida för att blanda oss i leken. Vi kan bara hoppas att truppen laddar ordentligt och får bra med sömn, redan innan midnatt sedan en stabil frukost i morgon innan det är samling för lite käk och en sista genomgång och laddning innan matchen blåses igång 14:00. 

Truppen:
Hampus Svensson, Benjamin Malm, Johan Ölmedahl, Faton Rujkovcani, Behar Popova, Enis Hasanoic, Adam Jivegård, Alexander Bjerborn, Eric Rydenfält, Algot Jensen, Joel Uhrberg, Elias Magnusson, Simon Nilsson, Joel Skog, Alexander Christensson, Axel Holmqvist.
Bra avslutning av B-lagsserien.
2017-10-03 11:15
Det var match mot redan solklara seriesegrarna Västra Karup i reservlagsserien på Glimminge Plantering under måndagskvällen. Vårt unga lag innehöll rutin i form av Enis Hasanovic, Micke Nilsson och Marcel Riesbeck. I övrigt var det ungdomar över hela linjen. Västra Karup är ju väldigt starka, men vi stod upp på ett förträffligt sätt. 

Laget:
Hampus Svensson
Benjamin Malm - Gustav Persson - Enis Hasanovic - Anton Bjerborn
Alvin Johnsson - Axel Holmqvist - Micke Nilsson
Elliot Johnsson - Marcel Riesbeck - Sebastian Stenfell
Magnus Paulsson

Alla spelare tillförde väldigt mycket och det var mycket energi i laget. Det var väl endast orutinen att vi lät det bli lite stora ytor i första halvlek som gjorde att Västra Karup kunde gå till halvtidsledning med 2 - 0. Vi snackade om det i pausen och de första 20 minuterna av andra halvlek spelade vi med pondus och steg fram i banan och satte tryck på Västra Karup. Vi fick till en reducering till 2 - 1 genom fint skott av Enis Hasanovic som bröt fram genom mittplan. Några minuter senare tappar vi trycket och förlorar organisationen igen och då kan Västra Karup krångla sig ur greppet och vinna med 3 - 1. Extra plus i denna match till hela backlinjen samt Hampus som stod för en hel del fina räddningar samt mittfältets Alvin Johnsson och Axel Holmqvist. Alvin gör en stor match rakt igenom och Axel satte helt tonen under 20 minuter av andra halvlek, men tappade sedan i samband med att humöret inte var med honom.

Sammantaget en väldigt bra match alltså.

4-1 förlust i sista seriematchen
2017-10-01 10:11
Truppen:
Hannes Burén
Algot Jensen - Joel Uhrberg - Eric Rydenfält - Axel Holmqvist
Alexander Bjerborn
Daniel Nilsson - Elias Magnusson
Jacob Brogstam - Behar Popova - Adam Jivegård

Ers: Johan Ölmedahl, Enis Hasanovic, Marcel Riesbeck, Anton Bjerborn och Benjamin Malm.

1 - 0, 1:a minuten, Axel Hansen ger Kopparmöllan ledningen i den första matchminuten när han snyggt direktskarvar ett inspel från vänster i mål. Vi var inte alls med varken för att blocka inspel eller i markeringsspelet framför mål.
8:e minuten, Adam Jivegård slår en fin hörna från vänster som Behar Popova nickar över mål.
12:e minuten, Elias Magnusson skjuter från långt håll och Möllans målvakt har inga problem.
14:e minuten, Kopparmöllan skjuter från långt håll och Hannes har inga problem med att rädda.
15:e minuten, Daniel Nilsson har mellanting mellan skott och inlägg från höger som målvakten tar hand om.
19:e minuten, Elias Magnusson frispark från höger som målvakten tar.
28:e minuten, Elias frispark som målvakten tippar till hörna.
34:e minuten, Adam Jivegård tar sig fram på sitt karaktäristiska sätt från vänsterkanten och läggs ner i samband med inspel med straff som följd.
1 - 1, 34:e minuten, Behar Popova sätter sitt 6:e straffmål för säsongen.
41:a minuten, Jacob Brogstam utmanar bra från höger och tar sig förbi två försvarare, men fastnar när han skall sätta inspelet.
41:a minuten, Elias vinner närkamp och avslutar utanför mål.
PAUS
46:e minuten, Elias tappar boll på mitten och Kopparmöllan avslutar, men över mål.
47:e minuten, Kopparmöllan inspel och avslut som går över.
2 - 1, 54:e minuten, straffmål av Kopparmöllan sedan domaren troligen fallit offer för massivt tryck från Kopparmöllan i samband med en klockren brytning i straffområdet av Joel Uhrberg.
58:e minuten, Kopparmöllan igenom, men Algot räddar på mållinjen.
61:a minuten, Kopparmöllan hörna som nickas över mål.
64:e minuten, Kopparmöllan inspel och nick som Hannes räddar.
3 - 1, 65:e minuten, hörna och nick i mål.
4 - 1, 70:e minuten, vi dribblar i försvaret och blir av med bollen och resultatet blir definitivt spiken i kistan.

Konstgräs och mycket blåst, tydligen ingen bra kombination för oss. Vi fick ändra i laget redan under uppvärmningen och det ställde givetvis till det i förberedelserna. Vi hade medvind i första halvlek, men spelade på tok för krångligt och långsamt för att utnyttja det. Samtidigt fick vi inte upp laget och körde fast på kanterna i stället för att variera vårt spel. Backlinjen kom inte upp och mittfältet hotade inte framåt. Det var endast under den sista kvarten av första halvlek som vi presterade ett spel som kan betecknas som godkänt.
Efter straffsparken i andra halvlek blev det endast en väntan på slutsignal. I samband med den konstiga straffsparken kände Joel Uhrberg att han inte kunde spela mer och då var vi borta med två mittbackar vilket givetvis märktes. Det kändes som om vi dansade efter Kopparmöllans pipa stora delar av matchen.
Hos oss är det förutom Hannes Burén endast Adam Jivegård som kan få godkänt betyg. Adam försökte variera och tog stora initiativ så fort han hade möjlighet.
Resten får försöka glömma denna matchen och komma igen till kvalmatcherna.
Seger mot Allerum
2017-09-24 09:40
Laget till sista hemmamatchen i årets seriespel mot Allerum :

Hannes Burén
Axel Holmqvist - Algot Jensen - Eric Rydenfält - Enis Hasanovic
Faton Rujkovcanic
Alexander Bjerborn - Elias Magnusson
Jacob Brogstam - Behar Popova - Adam Jivegård

Ers: Anton Bjerborn - Alexander Kristensson - Benjamin Malm

Vi startade matchen med att skaffa oss ett förväntat bollövertag men utan att skapa några heta chanser.
1 - 0, 15 minuten, Elias Magnusson slår in ledningsmålet efter retur.
18 minuten, Hannes Burén är väldigt alert och räddar ett friläge.
30 minuten, Jacob Brogstam spelar till Adam Jivegård framför mål som avslutar, men Allerums målvakt räddar till hörna.
44:e minuten, Adam Jivegård frispelar Behar Popova framför mål, men Behar lyckas undvika att få bollen i mål.
PAUS
61:a minuten, Jacob Brogstam frispelar Adam Jivegård på vänsterkanten men målvakten räddar.
70:e minuten, Allerum väldigt farligt framme men avslutet går strax utanför mål.
75:e minuten, Allerum kommer fram längs kanten och inlägget nickas hårt mot mål där Hannes reflexräddar till hörna.
77:e minuten, Axel Holmqvist tar sig fram i straffområdet men läggs ner med straff som följd.
2 - 0, 77:e minuten, Behar Popova slår säkert straffsparken i mål.
3 - 0, 83:e minuten, Jacob Brogstam spelare fram Behar Popova som avslutar i mål.

Vi gör absolut inte någon bra match och första halvlekens sista 30 minuter kan vara något av det sämsta vi presterat under året. Massor med felpassningar, även de enklaste passningar gick fel. Det kändes stressat helt utan anledning och när Faton Rujkovcanic gick ut tidigt i matchen tappade vi vår spelmotor. Vi skall kunna klara av att tappa en spelare och ändå ha någon trygghet i vårt spel. Det blev klart bättre i andra halvlek och speciellt då eftersom Axel Holmqvist fyllde på längs vänsterkanten med följd att Adam Jivegård kom med mycket mer i spelet. Alexander Bjerborn kom också igång rejält på mittfältet och då fick vi bättre grepp på händelserna. 
Vårt stora problem just nu känns i försvarsspelet på kanterna, som måste bli bättre till kvalmatcherna. Det ser jag som det viktigaste att lösa för tillfället. 
Det blir helt annat motstånd än Allerum då och fixar vi inte till detta kommer vi att bli straffade. 

I lördagens match blir det överbetyg till Hannes Burén, Eric Rydenfält i mittförsvaret samt Alexander Bjerborn på mittfältet.
Spelade matcher
Lör 20/10 14:00
3 - 1  
Sön 14/10 15:00
1 - 1  
Sön 7/10 15:00
1 - 0  
Lör 29/9 15:00
0 - 2  
Lör 22/9 15:00
7 - 0  
Sön 16/9 15:00
0 - 2  
Kommande aktiviteter
Träning, Munka IP, 23/10 18:30
Träning, Munka IP, 25/10 18:30
Träning, Bortamatch, 01/06 17:00
Nyheter från föreningen
Munka-Ljungby IF, 19/10 19:36 
Munka-Ljungby IF, 04/10 10:18 
Munka-Ljungby IF, 03/10 15:10 
Munka-Ljungby IF, 01/10 12:42 
Munka-Ljungby IF, 20/09 11:14